Städa med det du har hemma

Städa med bikarbonat och ättika – så gör du

Ibland kan det hända att man saknar vissa rengöringsmedel hemma, lugn. Egentligen behöver du endast två ingredienser för att hålla det rent där hemma. .Med natriumbikarbonat och ättika håller du hemmet i topptrim – de funkar nämligen utmärkt till rengöring. Dessutom är det miljövänligt. Oavsett om du ska rengöra ugnen eller putsa en bänk så är dessa medel utmärkta alternativ till giftiga och dyra kemikalier. Nedan följer några tips som alla kan ta del av :)

 

Har du fläckar på mattan? Blanda ihop lika mycket vatten som ättika och spraya på fläcken. Blöt med en handduk och upprepa mönstret tills fläcken försvinner.

Rengör kaffebryggaren – Häll i två koppar ättika och kör igenom bryggaren. Fyll sedan med vatten och kör en extra gång.
Ugnsrengöring – Häll 2 dl ättika i en sprayflaska och sprid 1 deciliter bikarbonat på botten av ugnen. Spraya ättikan så det bildas skum. Håll natriumbikarbonaten fuktig genom att spraya på ättika vid behov. För ugnssidorna, mixa natriumbikarbonaten med vatten för att få en tjock pasta. Smeta ut det på sidorna och spraya med ättikan. Låt det sitta så länge du kan. Torka bort och tvätta med varmt vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>