Städa med citron

Citron är väldigt nyttigt och hälsosamt men det många inte vet är att man kan använda sig av denna citrusfrukt och städa i hemmet. Vid rengöring med citroner gäller det att alltid skölja med varmt tvålvatten och torka med en ren trasa efteråt.

Använd en halv citron och salt för att rengöra även de mest kraftigt missfärgad mässing ( verklig mässing , inte pläterad mässing ) . Var försiktig med antikviteter. Testa alltid på en liten plats innan skrubba bort.

Utspädd citronsaft kan inte bara rensar fläckar från skärbrädor men bidrar även till att döda bakterier också. Gnid saften hårt på fläcken och låt sitta tills fläcken bleknar. Kan lämnas över natten sedan sköljer du bort det dagen efter.

Blek kläderna genom att blötlägga kläderna i ett varmt vattenbad och citronsaft i blandning ( ca en halv kopp per liter vatten ) och tvätta sedan plaggen som vanligt. Fungerar bäst om tvätten torkas sedan i solen. Citronsaft bör inte användas på silke eller andra ömtåliga tyger . Om du är osäker bör du först testa på ett litet område.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>