Innan du börjar måla

Något som är riktigt roligt är att måla är väggarna i vardagsrum/sovrum med diverse olika färger. Fört och främst måste du tänka på att inte skippa förarbetet.

Rengör väggarna! Med hjälp av en stor cellulosasvamp och en lösning av vatten blandat med några droppar mild diskmedel, så ska du rengöra dina väggar för att ta bort damm , smuts och fett.
Använd därefter blå målartejp (inte maskeringstejp) för att skydda de områden som du inte vill ha färg på, så som gjutning, dörrhandtag, fönsterkarmar och dörrkarmar : Kör långa remsor av bandet precis innanför ytterkanterna av dessa områden. Glöm även inte bort att täcka golvet med papper eller tidningar för att slippa färg på parketten. När du är klar med dessa tre grunder är det bara att sätta igång. Be gärna dina familjemedlemmar att hjälpa till med målningen för att göra det så roligt som möjligt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>