Att måla vinglas

Just nu är det inne med handmålade vin och martini glas och att göra dessa själv är relativt enkelt.  I Att måla på vinglas är ett roligt sätt att skapa unika, personliga och billiga presenter till vänner och familj, eller bara att spara och dekorera bokhyllan i köket.

Först och främst måste du tvätta glaset väl i varmt tvålvatten. Oavsett om du använder ett nytt glas eller någon av dina gamla favoriter, kan det ett lager av damm eller smuts sitta kvar. När du har tvättat det så låter du det sedan torka. Du vill inte att måla på glas som är randig eller våt. Skissa din design först på en bit papper. Om du ritar mönstret på ett papper eller en pappersnäsduk , kommer du därefter kunna sätta in den i glaset. Mjukpapper blir lättare att arbeta med eftersom den böjs mycket lättare. Det enklaste sättet är att skissa din design och fästa den med tejp på insidan av glaset. Köp självhäftande schabloner på din lokala hantverk leverans butik. Skissa designen på glaset. Använd en markör som inte kommer att torka bort och skissa på ditt glas. Om du inte gillar din skiss , kan du använda en bomullspinne eller bomullstuss doppad i tvättsprit eller nagellacksborttagning för att ta bort det. När du känner dig nöjd tar du ut pappret ur vinglaset och det nya mönstret är färdigt. Tänk på att använda vattenfast glasfärg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>